lauantai 20. lokakuuta 2012

Ratatreenit Siuntiossa

Aamulla olin niin flunssan kourissa, että peruin jo koko keikan. Kahvin ja Buranan voimalla kuitenkin päätin mennä vaikka läpi harmaan kiven, kun kyse oli harvinaisesta ratatreenikerrasta Siuntiossa. Niinpä pakkasin meidät autoon ja suuntasin hakemaan Kaisaa ja Boris-bostonia mukaan. Kaverukset ei ole toisiaan nähneet puoleentoista vuoteen, joten tutustumiset hoidettiin asiallisesti vähän rälläämällä. Sitten tunnin ajomatka sujahtikin koirien nukkuessa kaikessa rauhassa, ja me Kaisan kanssa saatiin päivittää koirakuulumiset.

Perille päästiin etuajassa (mitä ei muuten tapahdu usein) ja odoteltiin muita saapuviksi. Heiluvan Hännän valmennusryhmäläisten koiria kasaantui lopulta paikalle seitsemän (ja kouluttajan koira sivuroolissa). Tänään rata näytti tältä >



(Ja taas rata on värkätty kasaan Doodle Buddylla. Ansaitsisin ehkä jonkin sortin palkinnon. Tällä kerralla kun piirsin numeroitakin. Ykkösen ja kakkosen välillä tilaa oli huomattavasti enemmän, mutta muuten mittasuhteen on sinne suuntaan.)

Ensimmäisellä treenipätkällä Sanni oli ihan ylikierroksilla. Ylikierrokset radalla tarkoittaa mieletöntä vauhtia, ohjauksen sinnepäin-tulkitsemista ja spanielimaista hösäämistä. Paikoitin alkuun, kävelin kolmoselle ja annoin lähtöluvan - palkka. Sama uudelleen - palkka nelosen, vitosen, kutosen jälkeen. Menihän se, mutta hösätessä rima tippui pariin otteeseen, neloselta vitoselle piti viedä melkein kädestä pitäen = tauon paikka.

Toisella pätkällä tehtiin 1-6 paremmalla menestyksellä pariin otteeseen. Sujuikin jo rauhallisen vauhdikkaasti, ja sitähän tässä haettiin. Pariin kertaan vielä 1-7 (putken maagiseen vetovoimaan luotin, ja tarkoituksena olikin saada tähän pätkään vauhtia, onnistui) ja bileet!

Vielä kolmas ja viimeinen treenipätkä, tavoitteena päästä 1-9. Ajattelin, että putkesta 8lle joudutaan hinkkaamaan, kun kulma oli tosi tiukka. Putkesta Sanni paahtoi ihan täysillä ulos, mutta superhienosti kurvasi kasihypylle. Ysiltä menikin siinä vauhdissa ohi. Toisella kerralla sujui jo paremmin, ja otettiin pätkä vielä pariin otteeseen. Superkehut ja kiitos hyvästä treenistä.

Tavoitteet siis saavutettiin. En edes lähtenyt hakemaan koko rataa, sillä tämä oli meidän ensimmäinen pidempi ratatreeni. Yhdeksän esteen pätkä oli meille jo saavutus. Hyvä energia, toisten koirien olemassaolon sietäminen, uusi paikka, ensimmäinen ulkotreeni. En voi kuin olla tyytyväinen.

Tyyväinen tuntui olevan koirakin. Lopuksi vielä pieni metsäjäähdyttelylenkki kera Boriksen, niin paketti oli tältä päivää kasassa. Pieni, rapainen tyttö nukkui koko matkan kotiin saakka ja jatkoi samaa öllöttelyä sisätiloissa. Lisää tällaisia.

torstai 18. lokakuuta 2012

Tadaa!




En ole ehkä koskaan ollut näin ylpeä omista tietokonetaidoistani. Eikö olekin ammattimaista ja kadehdittavaa? Agiratapiirrosmestari täällä, hei! Näillä nyt mennään, kun ei ole rahkeita parempaan. Edellisen ohjatun treenin ratapiirros.

Ollaan pitkään hiottu tekniikkaa, esteitä ja ohjausta. Nyt päästiin pienen radan kimppuun, mikä sinällään oli meille uusi asia. Yksi Sannin vahvuuksista on ollut odottaminen startissa. Nytkin odottelu sujui ongelmitta. Paikatin sen pöydälle, kävelin itse neljännen esteen kohdalle ja annoin vapautuksen. Säntäsi matkaan kuin tykin suusta ("Onpa se nopea!", kuului joku treenikaveri huikkaavan.) ja toimi kuin unelma. Meni renkaan, hypyn ja hypyn - missä itse odottelin. Kuljin mukana viidennen esteen kohdalle ja lähetin putkeen. Putkeen lähettämistä ollaan treenattu paljon. Putki vetää Sannia puoleensa kuin magneetti, joten pimeätkin kulmat onnistuvat melko suurella todennäköisyydellä. Pukesta hypylle oli todella tiukka ohjaus, kun olivat niin lähellä toisiaan. Sujui sekin, vaikkei varmasti minkään oppikirjan mukaisesti. Tuo pätkä saatiin kasaan nopeasti, mutta ei ehditty viilailemaan ollenkaan, kun treeniaika jäi jostain syystä tällä kerralla hyvin lyhyeksi. Mutta all in all jäi oikein hyvä fiilis.

Saatiin kaikki valmennusryhmäläiset haaste meidän ohjaajalta >

1) Kaikki, joiden pujottelu on selkeästi edistynyt seuraavan kuukauden aikana, palkitaan.

2) Takaakierron tekeminen etäältä, koiraa ei saatella esteelle vaan kropan asento ja vihjesana riittää vinkiksi takaakierron tekemiseen.

Jes! Haasteista mie tykkään. Aikataulut ja ulkoapäin tulevat kimmokkeet toimii. Tilannekatsaus tehdään marraskuun lopussa. Palaan asiaan pian, täytyy tehdä alkutilanteesta katsaus, jotta päästään konkreettisesti seuraamaan projektia.


tiistai 2. lokakuuta 2012

2x2, ohjatusti.

Ohjattujen treenien saldo tälle päivää hyppytekniikkatreeniä ja keppien jatkoa.

Hyppytekniikkatreeni meillä onkin jäänyt ihan nolottavan vähäiseksi. Hyvin pikku kenguru pomppi ja sunnuntaina näitä jatketaan omatoimitreeneissä.

2x2-keppien treeni on ollut kotona hyvinkin vähäistä. Mistä tätä laiskuutta riittää? Syytetäänkö syksyä? No, nyt jatkettiin. Yhdellä keppiparilla mentiin ja nyt Sanni hakeekin jo oikeaa sisäänmenoa kivasti kello 7-4 väliltä.

Loistavaa, että ollaan vasta näin alkuvaiheessa, niin ehdin saada kouluttajalta kullan arvoisia vinkkejä. Tärkeimpänä naksuttimen käyttö, tai paremminkin sen käyttämättömyys. Olenkin tuota arponut, että kannattaako naksuttelu oikeasti, kun se sisäänmeno on ihan murto-osa sekunnista, eikä mulla ainakaan naksu varmasti osu oikeaan paikkaan. Toinen supertärkeä apu oli etenemisohjeet. Nyt vain vaihtamaan tulokulmaa reippaalla tahdilla, oma sijoittuminen saa vaihtua tiheään. Itse ei kannata liikkua mukana, sillä se ei ole tavoitteena tositilanteessakaan.

Sunnuntaina tosiaan aloitetaan omatoimitreenit pienen porukan kanssa Ojangossa. On tätä jo odotettukin! Vanhalla omatoimihallilla saatiin nauttia treeneistä itselle sopivaan aikaan ja ihan ominemme, mutta paljon siellä oli niitä miinuksiakin. Toivottavasti uusi halli tuo mukanaan paljon kaikkea ekstrakivaa treenejä ajatellen!

          ..Tällaista ihanuutta sieltä vanhan omatoimihallin liepeiltä löytyi.