keskiviikko 21. toukokuuta 2014

MT0 vol 1

Paavolle löytyi paikka HSKHn kesäkauden tokotreeneistä. Tällä kerralla ryhmänä on MT0, nuorten koirien medium. Kurssiohjelma vaikutti heti alkuun meille sopivammalta (vs. talven hevi-ryhmän ohjelma. Huh.), joten odotin treenejä innolla.

Maanantaina oli kesän ensimmäinen oikeasti KUUMA päivä, kun mittari näytti töistä tullessa +29'. Autossa ilmastointi piti huolen viilennyksestä, ja kiitos tähänastisten koirahankintojen kuningattaren Variocagen ilma kiersi autossa myös parkkeerattuna. Auton kaikki ikkunat ja peräkontti oli selällään, häkin reunalla viltti aurinkosuojana ja häkissä vesikippo. Lämmin oli varmasti, kun ulkonakin oli, mutta olosuhteisiin nähden kaikki kunnossa. Täytyy hankkia häkkiin jonkinlainen viilennysalusta ja koirille viilennysloimet, niin pärjäävät vielä paremmin.


Aloitettiin treeni koirattomalla juttelulla. Ja kuten arvata saattaa, sain esitellä meidät sanoilla "..ja tuo autossa huutava sheltti on Paavo". Yllättävää kyllä, se myös hiljeni. Taitaa mennä osittain kuumuuden piikkiin, aina ei vaan jaksa. Esittelyssä mainitsin myös, että suuria vaikeuksia tulee luultavasti tuottamaan agilityradat aitojen toisilla puolilla, että se on ollut meidän ykköshaaste tällaisessa ympäristössä.

Koirat haettiin autoista, ja alkuun otettiin kehääntulo ja luoksepäästävyys. Ei väistänyt 'tuomaria' ollenkaan, vaan keskittyi namin syöntiin. Loistavaa.

Paikkamakuuseen saatiin ohjeeksi, että pysytään koiran lähellä eikä oteta hihnoja pois, jotta saadaan positiivinen mieli ja onnistuminen heti alkuun. Välipalkkauksilla mennään edelleen, ja maahan-sanaa toistan vähintään palkan antaessa. Pysyi maassa hyvin, ei yrittänytkään nousta ennen luvan saamista.

Teoriatauon ajaksi koirat vietiin autoihin odottamaan - odottaminen sujui melkein-hiljaisuudessa. Siellä se istui ja katseli kentän suuntaan, muttei paljoa jaksanut huudella perään. Ihanaa vaihtelua.

Tauon jälkeen tehtiin perusasento-treeniä. Paavon tulee kyllä sivulle, mutta vinoon. Tätä lähdetään muuttamaan palkan suunnalla, ja toivotaan että se auttaa.

Ei kommentteja: