maanantai 18. huhtikuuta 2011

Rallailua #2

Kotiläksyt jäivät edellisviikolla aika pitkälle tekemättä.
 • Seuraamista vasemmalla puolella on hihnalenkeillä treenattu. Edelleen Sanni seuraa-käskyn kuullessaan tulee helommin oikealle, toki vahvemmalle puolelle. Mutta namikäsi alkaa toimimaan myös vasemmalle, mikä on jo alku.
 • Oikeaa kosketuskeppiä en löytänyt edes Petexposta, joten on omilla askarteluilla treenattu (se mitä on treenattu). Täytyy jatkaa etsintöjä, eiköhän se jostain tule vastaan, nettikaupoista mahdollisesti helpommin. Kosketus onnistuu (suurilta osin) jos keppi on kuonon vieressä, mutta liikkeessä edelleen menee jyrsimiseksi. Harjoittelua lisää!
 • "Oikealta sivulle" & "vasemmalta sivulle"-alkeet on kosketuskeppi-treenaamattomuuden myötä jääneet haaveeksi, perusasioista liikkeelle, ja sitten liikettä kasaan.

  Tällä kerralla uusina asioina aloiteltiin opettelemaan "istu > maahan > liikkeelle"-kylttiä ja "liikkeestä maahan > liikkeelle"-kylttiä.

  Käskyt sinällään toimivat ok. Mutta perusasentoon istuminen on vaikeaa. (Oikeita sanoja en näille vielä osaa, kun ei ole tarvinut käyttää, mutta > ) Sanni istuu vinoon. Seuraa vieressä, mutta pyllyn laittaa maahan kääntäen, että saa katsekontaktin samalla. Samoin liikkeestä maahanmeno on vino. Katsekontaktia hakee samalla. Käytännössä Sannin naamasuunta on oikealle, kun sen pitäisi olla eteenpäin. Eli 90´ heittoa.

  Kuten ohjaajakin sanoi, kontaktin hakeminen on arjessa loistava homma, rally-tokossa ei niinkään. Ymmärrettävästi. Yhdessä mietittiin, miten liikeet saisi suoristettua. Apuun otetaan kosketuskeppi, kun se saadaan treenattua toimivaksi. Ja suhteessa koiraan saan nyt itse liikkua oikeaan asentoon. Saadaan Sanni sillä tavalla perusasentoon, ja toivottavasti sitä kautta oppimaan, mihin palkka tulee, ja missä on "hyvä olla".

  Saatiin ohjaajalta paljon kehuja Sannin toiminnasta. Vaikka arkailee välillä, ei jää jumiin arkailujensa kanssa. Ottaa kontaktia minuun, tykkää tehdä yhdessä, häntä heiluu tehdessä, ja ulkopuoliselle tekeminen kuulemma näyttää iloiselta yhdessä tekemiseltä. Ja sitähän tässä haetaankin. Eikä tänään tarvinut olla autoesteen takana, vaan näköyhteys toiseen koiraan oli koko ajan, ilman sen kummempia ylimääräisiä pöhinöitä. Mamman mussu <3

  Nyt sitten kahden viikon tauko pääsiäisen vuoksi, ja tavoitteina olisikin seuraavaan kertaan mennessä:
  • Opetella kosketuskepin käyttöä (tämän pohjalta), ja sitä kautta treenaillaan sitten kylttien tehtäviä.
  • "koira eteen, oikealta sivulle" ja "koira eteen, vasemmalta sivulle"
  •  "istu > maahan > liikkeelle" ja "liikkeestä maahan > liikkeelle"
  • Ja sitä perusasentoa!
  Mukavaa oli! Ilolla taas seuraava kertaa odotellessa :)

  1 kommentti:

  Anu kirjoitti...

  Liian hienoa tekstiä... Anu ei vaan tajua....
  Kerroppa tyhymälle, että mikä tuo kosketuskeppi oikein on? Ja mihin se auttaa (hih) ja mitä sillä tehdään?
  Joo, on meilläki koira. Kyllä. Mutta ei kato tommosia hienouksia täällä pohojosessa (landella vielä) tiietä!
  :D