keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Yllättävät ohitustreenit

Kävin Sannin kanssa iltakävelyllä, ja saatiin yllättävää, mutta ehdottoman tervetullutta ohitustreeniä kaupan päälle. Ohitettavia koirakkoja kertyi parikymmenminuuttisen kävelyn aikana seitsemän. Meidän normi-olosuhteisiin nähden (1-2 ohitusta) se on mielettömän paljon. Positiivisen paljon.

Note to self > iltapissatuksen ajankohdaksi kannattaa toistekin valita klo 21, ja samaa tietä on hyvä kulkea.

Ja kyllä, voin olla ylpeä tuosta pallerosta. Meidän entisestä 100 % varmuudella rähjäävästä neidistä on ison työn kanssa saatu koulittua melko hienosti käyttäytyvä koirakansalainen. Oman muistin ylläpitämiseksi pieni kertaus. (Ei, mulla ei ole aavistustakaan siitä, minkä rotuisia koiria tulee vastaan silloin, kun keskityn koiraan sataprosenttisesti ja kaupan päälle on pimeää. Käytetään siis väri- ja kokotaulukoita ihan omavaltaisesti.)

1.) Musta S-kokoinen koira. Koira ei reagoinut merkittävällä tavalla ja meni ohi nätisti, joten myös Sannin ohitus sujui mallikkaasti. Kehut ja pala Dentastickiä palkaksi.

2.) Kaksi S-kokoista koiraa, musta ja vaalea. Molemmista kuului räksytystä ja mörinää, omistaja pysähtyi, ja yritti hiljentää koiria. Kehujen ja Denastickin avulla ohi ilman suurta draamaa.

3.) Musta L-kokoinen koira, omistajansa hyvässä hallinnassa, vaikka koira oli selkeästi kiinnostunut vastaantulijoista. Dentastickiä taas palkkana, ja kehujen saattelemana hieno ohitus.

4.) M-kokoinen vaalea koira - mies - nainen -  S-kokoinen vaalea koira. Ohituksessa välimatkaa oli liian vähän, muttei paikkaa, minne väistää. Molemmat vastaantulevat räyhäsivät, omistajat eivät reagoineet mitenkään. Sannin osalta haastavin ohitus, mitä aavistelin jo kauempaa, kun nämä pyörätien valtaajat näin. Ärähti vähän, mutta palautui todella nopeasti, jopa ennen kuin päästiin kunnolla ohi. Käveltiin vähän matkaa samalla kehuen, jotta Sanni ehti rauhoittua kunnolla, sitten palkaksi kuivattua broilerinkivipiiraa. Ja seuraava koirakko olikin melkein kohdalla.

5.) L-kokoinen musta koira. Oli selvästi kiinnostunut Sannista, mutta ohitti hiljaa = myös meidän osalta ohitus meni nappiin.

6.) S-kokoinen vaalea pentu. Oli kiinnostunut Sannista, muttei päästetty iholle, joten ohitus onnistui kivasti.

7.) Koirakot 1. ja 2. tulivat yllättäen nurkan takaa heti aiemman ohituksen jälkeen. Kuvio muuten sama, mutta hihnan tässä päässä oli liian hidas toimija. Kehuilla kuitenkin selvittiin mukavasti, hihna tosin kiristyi, ja ehdin kuulla pientä murinaa.

Yhteenveto? Vastaantulevan koiran koolla ei ole mitään merkitystä. Näissä ohituksissa vaaleisiin koiriin reagoitiin, mutta epäilen reaktioiden johtuneen koirien käytöksestä, ei väristä. Herkut näyttelevät suurta roolia meidän ohituksissa, samoin omistajan reagointikyky. Jatketaan samaan malliin, ja palataa asiaan taas myöhemmin, toivottavasti taas paremmin tuloksin.

Ei kommentteja: