keskiviikko 28. elokuuta 2013

Hampaaton

Paavon yläkulmureiden kohtalo oli sinetöity, kun suussa oli molemmin puolin kahdet yhtä pitkät hampaat, eikä maitohampaat näyttäneet minkäänlaisia heilumisen merkkejä. Vähän sieltä verta tihkutti, mutta kun perjantaihin asti annettu armon aika ei tuonut mukanaan muutoksia, oli aika soittaa Karvakamuihin ja varata lääkäriaika, joka saatiin maanantai-illalle.

Paavon kanssa on leikitty paljon, retuutettu kaikenlaisia leluja sekä ihmisten että Sannin toimesta. Leikeistä ei ole voimaa puuttunut, sillä ipanan taistelutahto on melko hurja ja voimaa tuntuu leuoissa olevan kuin pienessä kylässä. On syötetty lihaisia luita ja tahmeita Dentastickejä. Yritys oli kova, tulokset huonoja.

Eläinlääkäriin pentu meni reippaasti, kiljaisi sekä nukutus- että kipupiikin kohdalla ja oli silminnähden hämmentynyt nukutusaineen alettua vaikuttamaan. Käveli hetken ympäriinsä, mutta antoi lääkkeen vaikutuksille nopeasti periksi ja simahti hetkessä.


Operaatio oli nopea, ja kuten odotettiinkin, ei hampaiden juuret olleet paljoa liuenneet. Eivät siis olisi luultavasti lähteneet itsekseen mihinkään, vaan leikkaus oli tehtävä. Hintaa leikkaukselle tuli 125€, ja Karvakamuille tälläkin kerralla suositukset sujuvasti hoidetusta hommasta.

Kotiin viimeisinä meillä oli pieni herra Töttöröö, joka kieli poskella makasi sylissä automatkan.


Kotona ipana nukkui viltin alla muutaman tunnin, hereillä hetkittäin mutta enimmäkseen ihan pihalla. Roikkuvaa kieltä kostuttelin välillä märän paperin kanssa. Aamuyöllä pentu herätti aloittamalla ripulirallin, joka kesti aina seuraavaan iltapäivään asti. Pyllypesulla juostiin jatkuvasti ja työpäivän jälkeen sain luututa makkarin lattian roiskeista. Illalla ipana oli jo täynnä virtaa, ja metsässä rälläsi vapauden huumassaan heikkopäisenä.

Kuuden kuukauden ikä otettiin siis vastaan yhtä kokemusta rikkaampana ja ilman ylimääräisiä hampaita. Painoa pennulla on 7.2 kiloa, säkää arviolta 38 senttiä. Aika ihannelukemissa siis mennään, toivotaan että kasvu on edes sinne päin pysähtynyt.

Sannin säkämittaus näyttää piirun verran enemmän kuin kuvittelin, vajaa 40 senttiä (jättijenkki!). Paino on asettunut hyviin lukemiin, vaaka näyttää nyt 10.9 kiloa.

3 kommenttia:

Saimi kirjoitti...

Teille on Nopan blogissa haaste :)

Jannika kirjoitti...

Olisiko mahdollista saada jotain Sannin agilityvideoita? Utelias spanieli-ihminen kyselee :D

Saana kirjoitti...

Saimi, kiitos! :)

Jannika, me ollaan treenattu reilusti yli vuosi jo, mutta mulla ei ole yhtä ainuttakaan videota olemassa! Ohjatut treenit pyörähtää käyntiin taas tämän kuun lopussa, täytyy valjastaa joku treenikaveri kameran kanssa kentän laidalle. Harmillista, ettei ole itselle mitään kuvamateriaalia ja analysoitavaa tallentunut, mutta asia täytyy yrittää korjata mahdollisimman pian. Tuolla minun suosikkiblogien listalla on btw yksi jenkkiblogi, josta löytyy agilitya harrastavia spanieleita ja jotain videoitakin. Ainoahelmi-blogi. Kurkkaa jos kiinnostaa :)