maanantai 13. huhtikuuta 2015

12 tärkeää.

Sain Milliltä haasteen, ja mikäs sen kivempaa! Blogiin vähän eloa näiden kahdentoista kysymyksen myötä. Haasteen sai Sanni, mutta myös Paavo saa olla vastausten kohteena.

1. Mikä on tarina koirasi nimen takana? Tarkoittaako se jotain?

S: Ei sen kummempaa tarinaa, etsittiin kissaneitien nimiin yhteensopivaa, kaksitavuista suomalaista nimeä. En muista, että tätä olisi tarvinut kauaa pähkäillä.

P: Meidän piti löytää nimi, joka sopii jo kotona olevaan triioon. Ensimmäistä kertaa päästiin miettimään pojan nimeä, mutta tuttujen koirat olivat vieneet jo monta potentiaalista vaihtoehtoa. Kun Paavo listautui vaihtoehtojen joukkoon, valinta oli helppo. Pikku Jokeri löysi nimen, joka sopi sille juuri niin kuin kaavailtiinkin.

2. Millä nimellä lepertelet koiraasi?

S: Ipa, palle, pallero, hapsiainen, hapsu, hapsutin, pikkumuru, hömelö, pikku-urpo.

P: Pikkumies, äijä, reipas jätkä, ukkeli, PP, urpo, hönö, pönttö, paveli.


3. Millä nimellä kiroat koiraasi?

Sanni on Sanni ja Paavo on Paavo. Nuo nimet ne varmasti ymmärtää, eikä jää mitään epäselvyyksiä siitä, kenelle puhutaan. (Joskus saattaa joku voimasana eksyä joukkoon.)

4. Jos koirasi oppisi yhtäkkiä puhumaan, mikä olisi sen ensimmäinen sana?

S: Nälkä!

P: Leikitään!


5. Jos voisit kertoa koirallesi yhden asian suomeksi niin että se ymmärtäisi, mikä se olisi?

S: Sinun ei tarvi huolehtia vastaantulevista koirista, mie lupaan hoitaa homman, eikä kukaan tule iholle.

P: Juoksevat lapset on vain juoksevia lapsia. Vaikka niillä olisi jalkapallo.

6. Jos koirasi voisi kertoa sinulle yhden asian suomeksi, mitä luulisit sen olevan?

S: Tiedän, että sinusta ei ole vastusta vastaantuleville rähjääville koirille. Hoidan ne tilanteet myös jatkossa!

P: Haluaisin, että me käytäisiin enemmän agilitykentällä. Ja tokoilemassa. Ja metsässä. Ja tapaamassa koirakavereita. Ja uimassa. Ja ihanmissävaankoskavaan!

7. Jos koirasi olisi ihminen, millainen hän olisi?

S: Hymyilevä ja onnellinen. Uusissa tilanteissa hiljainen, mutta tutustuttuaan aina äänessä. Rakastaisi perhettään yli kaiken. Haluaisi mielummin muutaman sydänystävän kuin kymmeniä kavereita. Ylipainoinen. Koti olisi vuorattu pehmeillä tyynyillä,  joiden seassa pötköttelisi yhdessä parhaan ystävänsä kanssa.


P: Aktiivinen ja aina menossa. Himoliikkuja. Paljon kavereita ja muutama sydänystävä. Ensimmäisenä mukana kaikessa, ei ujostelisi mitään eikä ketään. Koti täynnä viihdykkeitä, jotta aika ei kävisi pitkäksi. Elämäänsä tyytyväinen, supersosiaalinen nuorimies.

8. Jos koirasi osallistuisi kykyjenetsintäkilpailuun, mikä olisi hänen esityksensä?

S: Nenäliinojen silppuaminen.

P: Ihmisten korvantausten nuoleminen.

9. Millä tavalla koirasi on perinteinen rotunsa edustaja ja millä lailla se poikkeaa massasta?

S: Jenkkimäiseen tyyliin häntä heiluu aina, hössöttämisen aiheita riittää eikä ruokaa voi koskaan saada tarpeeksi. Sen sijaan jenkki ei saisi koskaan olla arka, ja sitä Sanni suurissa määrin on.

P: Sheltin rotumääritelmän mukaan Paavo on monipuolinen, aktiivinen ja pidättyväinen (vieraat ihmiset kiinnostavat erittäin harvoin). Rotumääritelmästä se poikkeaa ulkonäkönsä puolesta - puolipystykorvainen, liian valkoinen ja melko turkiton kaveri.

10. Mitä koirasi tekisi koko päivän, jos se saisi valita ihan vapaasti?

S: Nukkuisi pitkään, söisi aamupalan sijasta brunssin, kävisi vapaana metsälenkillä, ottaisi pitkät päiväunet ihmisen kainalossa, kyläilisi rakkaan ihmisystävän luona, söisi tukevan illallisen, ottaisi vastaan pitkän harjaamisen ja nukahtaisi yöunille ihmisen kainaloon.

P: Heräisi ennen aurinkoa ja söisi pikaisen aamupalan, lähtisi pitkälle metsälenkille koirakaverin kanssa (riehumista, puiden takaakiertoja, keppien heittelyä, tyttöjen pissojen lipittelyä, pikainen uintipyrähdys jnejne), tulisi kotiin ja ottaisi pienet tirsat, kävisi agilitytreeneissä, söisi hyvän iltapalan ja nukkuisi hyvät yöunet, jotta jaksaisi saman rumban taas seuraavana päivänä.


11. Miten päädyit valitsemaan juuri sinun koirasi? Rotu, kasvattaja ja pentu?

S: Jarkon kotona oli jenkki, kun Jarkko oli pieni. Rotu vaikutti mukavalta ja kompaktilta, niin luonteen kuin ulkonäön puolesta. "Ikuinen pentu" oli SE juttu, mikä ratkaisi kaiken. Kasvattaja valikoitui sijainnin perusteella, ja kemiat tuntui kohtaavan. Koiranettiä tutkittiin ja muutenkin nettiä selailtiin, mutta suuremmat taustatyöt jäi tekemättä. Pentueessa oli kaksi pentua ja toinen oli jo varattu, joten ei mietitty asiaa sen suuremmin. Taustatyö siis todella vähäistä, enkä enää koskaan toimisi tuolla tavalla. Pois en silti vaihtaisi, enkä päätöstäni kadu. On se semmoinen mussukka, maailman rakkain hössöttäjä.


P: Paavon kohdalla taustatyötä sitten tehtiinkin, pitkään ja hartaasti. Selvää oli, että sheltti haluttiin, mutta etsimisprojekti oli pitkä ja vähän kivinenkin. Kysymyksiä oli mielessä miljoona ja aikaa tuntui kuluvan ikuisuus, mutta niin me lopulta löydettiin ihanat ja aktiiviset Pilvimarjat.

Sopivan oloinen pentue syntyi, ja pentuja käytiin ihastelemassa muutamaan otteeseen. Toisella käyntikerralla kiinnitettiin molemmat silmämme Jokeriin - mielettömän riehakkaaseen kakaraan, joka ryntäsi päätä pahkaa kaikkiin tilanteisiin ja retuutti leluja kuin viimeistä päivää. Kuitenkin toisten siirtyessä nukkumaan uniläjään, Jokeri kipitti omaan rauhaansa ja käpertyi koiranpetiin kauas toisista. Se hetki sinetöi kaiken. Odotettiin vielä pentutestin tuloksia, ja voi sitä riemua, kun kuultiin että Jokeri muuttaisi meille.

Taas kerran suurkiitokset Sirpalle, kun saatiin kantaa tuo kultakimpale kotiin - Paavoa parempaa en olis osannut edes toivoa!

12. Mikä on koirasi motto?

S: "Älä ajattele, vaan toimi!"

P: "Aina valmiina, tulkaa tekin mukaan!"

6 kommenttia:

Milli kirjoitti...

Kiitos että vastasit haasteeseen! :) Mulla on tosiaan lainaharrastuskoirana siskoni jenkki niin tykkään bongailla muita harrastavia jenkkejä. Ne on hauskoja pikku kurnuttajia. Tää meidänkin yksilö on epävarma vieraita ihmisiä ja koiria kohtaan ja olen jostain lueskellut että harmillisen paljon on rodussa arkuutta myös vaikka jenkin pitäisi olla todella avoin.

Paavokin vaikuttaa todella hauskalta tyypiltä!

Sirpa Arminen kirjoitti...

Ihan mahtava kirjoitus :) :)

Saimi kirjoitti...

No voi murut! <3

Saana kirjoitti...

Milli, on kyllä ikävää, että arkuus on päässyt yllättämään myös jenkin, tuon supersosiaalisen hössön. Toivottavasti kasvattajat kiinnittää jatkossa tämän kitkemiseen enemmän huomiota!

Sirpa, kiitos :) Tätä oli kyllä mukava kirjoittaakin. Väkisin pohti näitä omia, yötä ja päivää, vielä vähän erilaiselta kantilta.

Saimi, <3. Oisko Nobi halunnut myös osallistua? Kysymykset ois vissiin pitänyt keksiä itse, siis minun, mutta nämä oli niin mukavat, että nappaatko käyttöön? :)

Saimi kirjoitti...

No Nobihan osallistuu! :D

Saana kirjoitti...

Loistavaa! Velimiehen aivoituksia odotellessa :)