sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Sanni ja Paavo ne yhteen soppii?


Ennen Paavon saapumista Sanni on saanut olla perheen ainoa koira, ja on tottunut siinä sivussa melko jakamattomaan huomioon. Ennen pennun kotiutumista ajatukset olivat ristiriitaisia. Entä jos toisen koiran ottaminen ei olekaan hyvä idea? Entä jos koirien yhteiselo ei sujukaan toivotulla tavalla? Onko meillä pian kotona murjottava 3-vuotias ja riehakas pentu, joiden kanssa saadaan enemmän harmaita hiuksia kuin mukavia yhteisiä hetkiä?

Ensimmäisenä päivänä oltiin innokkaan kiinnostuneita, ja kaikki sujui kuin sujuikin mukavasti.

Autossa matkustamisesta Sanni on aina tykännyt. Kunnes takapenkille ilmestyi häkki, jossa oli komenteleva kakara. Kärsivällisesti pieni spanieli kuitenkin kesti huutamisen. Pikku hiljaa Paavon autokäyttäytyminen parantuu, ja päivä päivältä matkustaminen muuttuu harmonisemmaksi.







Unipaikat valitaan milloin mitenkin, mutta pienin askelin Sanni on hyväksynyt Paavoa lähemmäksi ja lähemmäksi. Jos Paavo tulee (liian) lähelle, Sanni normaalisti vaihtaa paikkaa väljemmille vesille. Välillä Sanni kuitenkin hakeutuu itse pennun lähelle, ja silloin nukutaan jo melkein lähekkäin. Yhtenäinen karvakasa on kuitenkin vielä kaukana, mutta kuka tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan.



Jos olen ollut koirien kanssa yksin ulkoilemassa, ollaan menty suosiolla paikkaan, jossa koirat saavat olla vapaana. Yhteiset "hihnalenkit" yhden ihmisen voimin ovat ihan tuhoon tuomittu ajatus. (En tiedä mitä ajattelin, kun kävin yhtenä päivänä viemässä koirien kanssa roskat.) Yllä olevassa kuvassa ollaan lähdössä pellolta autolle, ja nappasin koirat valmiiksi hihnaan. Riekkumiseksihan se meni.



Kotona koirat alkavat jo löytää vähän yhteistä leikkisäveltä, kunhan ihminen auttaa alkuun. Tässä pieni videopätkä eilisestä leikkihetkestä. Muuten yhteiset leikit ovat vielä melko epätasapainossa. Molemmat tykkäävät juosta (ja pitää ääntä..) leikkiessään, mutta Sanni saa Paavon kiinni muutamalla askeleella, ja leikki loppuu kuin seinään. Uskon ja toivon, että koko- ja vauhtieron tasaannuttua yhteiset juoksuleikit löytävät tiensä meillekin.

Ei kommentteja: