tiistai 1. lokakuuta 2013

Agilityn omatoimitreenit 250913.

Kävin pitkästä aikaa Sporttiksella omatoimitreenaamassa agilitya molempien koirien kanssa, ja oli pakko yrittää saada jonkinlaista videopätkää otettua. Kun treenaa itsekseen ja kuvausvälineenä toimii iPad, osumatarkkuus on kehno ja videoiden laatu vielä kehnompi. Mutta kyllä niistä ajatus välittyy.Sannin treenipätkä koostui rallatteluradasta. Edelliset treenaajat olivat jättäneet halliin mukavan näköisen radan, jossa aluksi tehtiin hyppytekniikkatreeniä (esteet 5-8). Seuraavaksi käytiin rata läpi pienissä pätkissä. Jokaisessa startissa palkkasin odottamisesta - tämä on yleensä yksi Sannin vahvimpia osa-alueita, ja vahvistan sitä jatkuvasti, että se sellaisena pysyykin. Lopuksi tehtiin rata pari kertaa kokonaisuudessaan - koira odottamaan lähtöön ja lähtölupa vaihtelevasti, kun olin 1.-3. esteen kohdalla. Sannin pakka pysyi hyvin kasassa, ja treeni oli kaiken kaikkiaan onnistunut.


Paavon treenihetkeen kuului tälläkin kerralla paljon leikkimistä, sekä alussa, lopussa että treenien välissä. Muutamia siivekkeiden välistä juoksemisia ja lelun perään irtaantumista tehtiin leikin lomassa. Ns. virallisempi treenipätkä oli takaakierron kautta putkeen juoksua, mistä kokosin muutaman pätkän videolle. Lopuksi vielä keinun paukuttelua ja ääneen totuttamista. Enää ei pentu tuntunut edes raegoivan ääneen, vaikka paukautin keinun alas kovaa ja korkealta. Ennemminkin oli äärimmäisen kiinnostunut keinusta, ja yritti tarjota keinulle kiipeilyä pallkausten välissä. Se ei kuitenkaan ole tutustuttavien esteiden listalla vielä pitkiin aikoihin, joten kaikki yritykset torppasin kädellä estämällä.7 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Kylläpä Paavo on kasvanut. Teistä tulee upeita :-)

Sirpa Arminen kirjoitti...

Ois melkein voinut luulla että Ansa siellä touhuili, jotenkin niin paljon samaa on äidissä ja pojassa :)

Kirsi kirjoitti...

Eka reaktio oli, että mitä Ansa tuolla tekee. Hirmusti olemuksessa ja eleissä samaa. Toi kurkusta lähtevä murina sen tarttuessa leluun. Ihana :-)

Saana kirjoitti...

Jos Paavosta löytyy edes piirun verran äitiään, niin meillä ei ole mitään hätää harrastusmaailmassa! :) Täytyy vain päästä joskus katsomaan mamman kisaamista. Milloin te Kirsi olette jossain ihasteltavana? Ps. Kommentointi näköjään onnistuu myös multa. Jes! Oon yrittänyt jättää kommentit tuonne aiempiin komentointeihin, mutta aina ne häviää jonnekin bittiavaruuteen. :P

Kirsi kirjoitti...

Kun vielä ohjaaja yltäis koiransa tasolle... Tuloksia ei paljon ole, mutta taival on ollut kiva. Me kisataan Kirkkonummella lauantaina seuraavan kerran. Startit alkaa 10.25. Olis kiva nähdä teitä ja Paavoa.

Saimi kirjoitti...

Tosi makee velipoika siellä! Jaakko, jonka usko Nopan kaikkivoipaisuuteen ja -osaamiseen on ihan liikuttavaa, totesi Paavon videon nähdessään: "no tota nyt ei kyllä Noppa osais!" :D

Jannika kirjoitti...

Voi mikä onnellinen spanielihäntä Sannillakin on! Spanielit on vaan ehkä maailman ihanimpia kun toi niiden häntä paljastaa kaiken riemun!