maanantai 2. kesäkuuta 2014

MT0..

..ja koira joka:
- toimi ongelmitta luoksepäästävyydessä.
- ei pysynyt minuuttia paikkamakuussa.
- teki toisen paikkamakuun, lyhyemmän mutta onnistuneen.
- teki mahtavia vauhtiluoksetuloja.
- hyppäsi tokohypyn. Monta kertaa. Ei mitään ongelmaa.
- tarjosi hypyltä saamaansa lelupalkkaa revittäväksi tuntemattomalle kouluttajalle! Ja uuden kerran pohti, kummalle tällä kertaa veisi rakkaan riepoteltavan. Moni ei tällaista askelta pitäisi edistysaskeleena lainkaan, mutta vieraisiin hyvin välinpitämättömästi suhtautuvalle kakaralle tuo oli iso, täysin odottamaton askel. Ihan mahtavaa!

Seuraavia askelia:
- paikkamakuuseen oikea mielentila. Nyt ollaan siinä tilanteessa, että Paavo pysyy maassa suht mukavasti. Seuraavaksi on aika opetella se rauhallinen mielentila - paikkamakuussa ei tarvi olla tiitteränä ja valmiina tekemään.
- seiso-käskyn opettelu ja yhdistäminen hyppyyn.



4 kommenttia:

Saimi kirjoitti...

Mielenkiinnolla odotan, miten alatte hakemaan tuota paikkamakuun oikeaa mielentilaa. Vinkkejä otetaan vastaan! :)

Saana kirjoitti...

No siis hommahan on ihan selkeä! Tai sitten ei ihan.. Täytyy perehtyä asiaan nyt kunnolla ja ajan kanssa. Naksua ei kuulemma kannata käyttää. (Ei ole meillä käytössä ollutkaan, enkä tiiä onko teilläkään.) Menee siihen paikkamakuussa olevan koiran luo esim. lukemaan lehteä, ja vapauttaa vasta sitten kun koira on rauhallisessa mielentilassa. Ja nyt saatiin siis ohjeeksi, että vapautus siihen palkalle. Vs. se aiempi ohje toiselta kouluttajalta, jossa palkka tulee nimenomaan sinne paikkamakuuseen, ei vapautuksen jälkeen. Että siihen on ihan syynsä, etten avannut asiaa yhtään sen enempää tuossa kirjoituksessa. Otin siis kouluttajan neuvosta vaarin, mutten osaa sanoa miten sitä lähdetään toteuttamaan ;D

Sirpa Arminen kirjoitti...

Mikaelalla vois olla hyviä tokovinkkejä teille, jos pääsisitte joskus yhdessä treenailemaan :)

Saana kirjoitti...

Sirpa, niin varmasti olisi! Leirin tokokoulutuksessa kun vilauksen heidän tekemisestä näin, niin vaikuttivat pätevältä parivaljakolta! :)