keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Ollaanko me muistettu nyt kaikki?

Uuden kodin ja uuden saapuvan vauvan yhdistelmä tarkoittaa paljon uusia hankintoja.

Meille on tulossa uusi, iso kiipeilypuu.


Luultavimmin tällainen. Kovasti olen koittanut löytää kokemuksia ostajilta ja käyttäjiltä, ja ihan hyvältä vaikuttaa. Valkoisena jos saataisiin, niin oltaisiin tyytyväisiä. Tilaus siis vielä tekemättä. Täytyy ensin mittailla ja mallata, ja jos vaikuttaa uuteen kotiin sopivalta, päätös tehdään. Olen yrittänyt kahlata läpi kaiken maailman Catmaxit ja Deltta-puut, mutta niiden ulkonäkö ei kuitenkaan oikein miellytä silmää.



Uudet valjaat ja flexi on hankittava.


Vänttisen valjaat on lähdössä hakuun kaupasta. Flexinä Vilmalla on toiminut ihan perus-flexi, viiden metrin hihnalla. Kaupunkioloihin riittänyt, ja sellainen hankitaan myös uudelle neidille.

Uusi hiekkalaatikko tarvitaan myös.


Edellisen avomallin kaveriksi. Avomalli varmasti hankinnassa seuraavakin, ehkä vain aavistuksen suurempi. Öko plussan kanssa ei suurempia kantautumisongelmia ole ollut, ja rikkaimurin kanssa sotkuista selvitään helpolla.

Yksi ajatus on ollut, että mahdollisesti tehtäisiin sellainen "hiekkalaatikkokaappi", jonka joku jossain blogissa kerran olikin esitellyt, ja jota ihastelin. Vaan kun mie en nyt löydä niitä esittelyjä yhtään mistään! Ongelmaksi muodostunut tässä kohdassa myös se, että uutta blogipohjaa päivittäessä katosivat kaikki suosikkiblogit tuolta listalta. Joten se hiekkalaatikkoratkaisun sisältävä blogi on voinut mennä siinä samassa, enkä yksinkertaisesti vain nyt muista, keiden muiden blogeja sivupalkista löytyi. Jos joku ihana tahtoo auttaa, niin apu otetaan enemmän kuin ilolla vastaan! (Myös blogilistan päivitystä saa mielellään ehdottaa, jos huomaa omansa listalta puuttuvan. Kiitos :))

Hankintalistalla lisäksi..


Matolääkettä haettava apteekista.

Yksi ruokakuppi lisää märkäruokia varten, sitten onkin molemmille kolme kuppia käytössä.

Kantokoppaan pehmuste.


 Ja nämä meiltä jo löytyy..


Kantokoppa hankittu.

Ruokana menee penturuoka, jota Vilmakin syö. Raksupuolta mahdollisesti päivitellään kyllä. (Zooplussalta varastojen täydennys kyllä tehtävä jossain vaiheessa.)

Miisalle ensimmäinen rokotusaika ja eläinlääkärin tarkastus varattu.

Oma harja puolipitkään turkkiin löytyy.

Muuten perustarpeilla varmaan päästään eteenpäin, samoilla joita Vilmakin käyttää. Mutta jos jotain on, mitä ei olla ymmärretty eikä muistettu hankintalistalle laittaa, niin kertokaa toki! Lisäksi koti täytyy toki vielä pentuvarmistaa, kun Vilma-varmaksi tämä on nyt muokattu.

Miten ihmeessä sitä malttaisi vielä pari viikkoa odotella?

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Maunon ja Epun blogista löytyy se hiekkalaatikkokaappi.

Mira kirjoitti...

Moikkis!
Me otettiin Feliway-haihdutin ensimmäiseksi kuukaudeksi kun Pikkis tuli meille. Minusta se auttoi uuden tulokkaan kotiuttamisessa.

luolaleijona kirjoitti...

Aika hyvä lista :) Feliwayn seinäversion lisäisin itse myös, se voi tasoittaa alun möykkyjä. Tosin itse tunnet Vilman parhaiten ja tiedät onko sille tarpeellinen vai ei. Jos sen laittaa, kannattaa varmaan aloittaa jo viikko ennen pennun tuloa.

Itse en hankkisi pennulle heti Vänttisiä vaan vähän halvemmat valjaat ja Vänttiset sitten kun kasvaa ;) Kävisikö Vilman vanhat valjaat pennulle?

Niin ja onko Miisalle mahdollista antaa joku Vilman hajulla hajustettu kangas vanhaan kotiin viikkoa / paria päivää ennen muuttoa ja toisinpäin? Se siirtäisi hajuja jo valmiiksi. Sori jos toistan jotain mitä olet jo kirjoittanut, en nyt ihan niin tarkkaan lukenut ;)

Anniina kirjoitti...

Oi vitsi, oon kateellinen teidän uudesta vaavista :) Ehkä kuitenkin tärkeintä on se huolehtiva ja rakastava ympäristö ja perustarvikkeet. Kaiken muun voi hankkia myöhemminkin kuitenkin.

En noita kaappivessa-ohjeita ole tuolta Maunon ja Epun blogista bongannut, mutta siihen löytyy mahtavia ohjeita mm. täältä: http://ikeahacker.blogspot.com/search/label/pet%20furniture Tuota sivua kun vähän kelailee alaspäin alkaa tulla superhienoja kissavessoja. Houkuttais tehdä itsekin tuollainen, mutta öö... ei näillä nikkarointitaidoilla :)

Anonyymi kirjoitti...

http://maukuja.blogspot.com/2009/07/torkean-hieno-vessa.html

Saana kirjoitti...

Kiitos linkistä Maunon ja Epun blogiin, tuossapa meille sitten väkertämistä :) On kyllä niin hieno viritelmä, että!

Pilvi ja Pikkis - Feliway olis tosiaan ihan tärkeä hankintalistalle! Kiitos vinkistä :) Monesta suunnasta on kyllä tuon toimivuudesta kuullut, joten varmasti kannattava hankinta.

Luolaleijona - Viipun vanhat (itseasiassa nykyiset, kun neiti niistä ei ole yli kasvanut vieläkään) valjaat tosiaan voisi uudelle tulokkaalle antaa, ja Vilmalle sitten Vänttiset hankkia.
Tuota hajunvaihtoakin ollaan kyllä mietitty, mutta käytännön toteutus ei vaan taida onnistua, ikävä kyllä :(

Aava - Totta kyllä puhut. Pääasia, että koti on koti perustarpeineen ja huolenpitoineen, jos jotain puuttuu, ehditään kyllä kauppaan myöhemminkin :) Ja suurkiitos linkkivinkistä! Kävin kurkkimassa, ja hirmuisen hienoja ja oivaltavia ratkaisuja kyllä näkyi :) Ehkä se vois sitten olla isäpuoli, jolle hommasta vihjaisis - täälläkin nimittäin nikkarointitaidot saattaa vähän jäädä ontumaan :)